HelloWorld on Android Emulator (Eclipse, Windows) - Black Screen!

HelloWorld on Android Emulator (Eclipse, Windows) - Black Screen!
0.0 0



I’ve successfully compiled the HelloWorld project for android using Eclipse on Windows.
But when I run the project in emulator, I see only black screen. Any ideas?

Here the starting log:

[2012-12-09 21:39:38 - Book1] Android Launch! [2012-12-09 21:39:38 - Book1] adb is running normally. [2012-12-09 21:39:38 - Book1] Performing com.abckaleidoscope.book1.Book1 activity launch [2012-12-09 21:39:38 - Book1] Automatic Target Mode: using existing emulator 'emulator-5554' running compatible AVD 'AVD_for_10_1in_WXGA_Tablet' [2012-12-09 21:39:38 - Book1] Uploading Book1.apk onto device 'emulator-5554' [2012-12-09 21:39:40 - Book1] Installing Book1.apk... [2012-12-09 21:40:06 - Book1] Success! [2012-12-09 21:40:06 - Book1] Starting activity com.abckaleidoscope.book1.Book1 on device emulator-5554 [2012-12-09 21:40:08 - Book1] ActivityManager: Starting: Intent { act=android.intent.action.MAIN cat=[android.intent.category.LAUNCHER] cmp=com.abckaleidoscope.book1/.Book1

Black screen on Android device (Nexus S)

Oh, and when it runs in debugger it stops at

GLSurfaceView$GLThread.run() line: 1120 Exception Illegal Arguments


Ok, I have just figured out that helloworld.png was missing under “assets”. Now when I run it in debugger, no exception happens, but the screen is still black ;( Please help…


There’s an issue with Android Emulator and OpenGLES 2.0
Try attaching an Android device and run it there.


Thanks a lot! Android device worked previously, now created simulator on 4.2 and it works


But I have trouble with running on device.

Please check:

Thanks for your help.